Organisers



Organisers


Organisers


Organisers


Conference Programme

5 Jun (Mon)
Conference Day 1
08:00-09:00
Registration 
09:00-10:00
Opening Ceremony and 
Welcome Remarks 
10:00-10:30
Keynote 1 
10:30-11:00
Keynote 2 
11:00-11:20
Coffee Break
11:20-11:50
Keynote 3
11:50-12:00
10-min Speaking slot for
Platinum Sponsor
12:00-13:30
Networking Luncheon
13:30-15:00
Parallel Session x 14 (90-min)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15:00-15:20
Coffee Break
15:20-16:20
Roundtable (60-min)
16:20-17:50
Parallel Session x 14 (90-min)
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
6 Jun (Tue) 
Conference Day 2
08:00-09:00
Registration 
09:00-10:20
Plenary Session on
Sustainable Development
and Climate Change (I)
10:20-10:40
Coffee Break
10:40-11:50
Plenary Session on
Sustainable Development
and Climate Change (II)
11:50-12:00
10-min Speaking slot for
Platinum Sponsor
12:00-13:30
Lunch Break
13:30-15:00
Parallel Session x 14 (90-min)
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
15:00-15:20
Coffee Break
15:20-16:20
Roundtable (60-min)
16:20-17:50
Parallel Session x 14 (90-min)
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
7 Jun (Wed)
Conference Day 3
08:00-09:00
Registration 
09:00-09:30
Keynote 4 
09:30-10:00
Keynote 5 
10:00-10:10
10-min Speaking slot for 
Platinum Sponsor
10:10-10:30
Coffee Break
10:30-12:00
Parallel Session x 14 (90-min)
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
12:00-13:30
Lunch Break
13:30-15:00
Parallel Session x 14 (90-min)
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
15:00-15:20
Coffee Break
15:20-16:50
Parallel Session x 14 (90-min)
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
16:50-17:20
Keynote 6 
17:20-18:00 
Conclusion/ Closing Ceremony 

 

 

Conference Focus

Presentations, exchanges and debates at WSBE17 Hong Kong will focus on innovative and integrative whole-system thinking and practices in sustainable built environment. The event comprises four major discussion areas:

1. Sustainable Neighbourhood
2. Deep Building Renovation
3. High-performance Building
4. Community Empowerment
 

The Conference will examine how innovation and integration are able to synergise and interconnect different domains while also addressing a host of inter-related questions.

  • How can our POLICY & STANDARD be more engaging in aligning visions, setting necessary goals and fostering sustainable built environments?
  • How can PRACTICE & BUSINESS, across a broad spectrum of disciplines, be more effective in delivering significantly improved building performance and targeted results?
  • How can SCIENCE & TECHNOLOGY be better developed to enable significantly improved performance?
  • How can PEOPLE & COMMUNITY be better empowered to adopt a more sustainable pattern of living?

A wide spectrum of sustainability issues will be covered, such as climate change, the sustainable use of energy, water and material resources, restoration of lost biodiversity, the reduction of waste, pollution, the heat island effect, and so forth.



 
Funding Support:

 
 

International Co-owners:

 
 

Copyright © 2016 The Hong Kong Green Building Council. All Rights Reserved.